تازه ها
خانه »» اهل سنت »» ائمه تفسیر »» مختصری از زندگی و آثار امام طبرانی(رح)
مختصری از زندگی و آثار امام طبرانی(رح)

مختصری از زندگی و آثار امام طبرانی(رح)

زندگی و وفات

ابوالقاسم سلیمان بن احمد بن ایوب لَخمی شامی در سال ۲۶۰ ق در طبریّه‏ی شام به دنیا آمد. این عالم مسلمان و دانشمند و محدث مشهور قرن چهارم هجری، برای کسب علوم دینی و جمع‏آوری احادیث به سرزمین‏های اسلامی سفر کرد و پس از ۳۳ سال تحقیق و مطالعه، به تدریس پرداخت و شاگردان بسیاری را تربیت کرد. طبرانی سه مجموعه در باب علم حدیث نوشته که به نام‏های مُعجم کبیر، مُعجم وسط و مُعجم صغیر مشهورند. همچنین کتبِ تفسیر و دلائل النُّبُوَّه نیز از آثار طَبَرانی است. این دانشمند مسلمان سرانجام در ۲۸ ذی القعده سال ۳۶۰ ق در یکصد سالگی در اصفهان درگذشت.

آثار مشهور

download (2) download (5) download (6) images (1)

محل دفن امام

در کوچه صاحب ابن عباد در طوقچی مقبره ای قرار داشته که به « بابا تبره » و « تبر دار » معروف بوده است که مردم عوام فکر می کردند تبردار حضرت علی (علیه السلام) در اینجا مدفون است . ۱- اما مدفون در این مکان « حافظ ابوالقاسم سلیمان ابن احمد ابن ایوب ابن مُطیر طبرانی » است . وی در یال ۲۶۰ در « عکا » در منطقه طبریه متولد شد . جهت اخذ علم و حدیث به شهرهای حجاز و مصر و شام و عراق و فارس و اصفهان مسافرت نمود . در سال ۲۹۰ به اصفهان وارد شد و بعدا به شهر های دیگر رفت و از سال ۳۰۰ دوباره به اصفهان بازگشت و مدت شصت سال در این شهر به نقل حدیث پرداخت . تعداد مشایخ و اساتید وی را « هزار نفر » نوشته اند و او را « مسند دنیا » لقب داده اند .

شاگردان

از جمله شاگردان او : حافظ ابو نعیم اصفهانی – ابو خلیفه جمحی – عبدالله ابن احمد

تاریخ وفات و مدفن

طبرانی در سال ۳۶۰ در سن صد سالگی در اصفهان وفات یافت و حافظ ابونعیم بر او نماز خواند . وی را در « باب تیره » (دروازه شهرستان ) در جوار قبر حُمَمَه دفن کردند . ۲- « حُمَمَه ابن ابی حُمَمَه دَوسی » از صحابه پیامبر اسلام بود که در زمان خلیفه دوم همراه سپاه اسلام به اصفهان آمد و در این شهر بیمار شد و از دنیا رفت .  ۳- دیگر مدفون در این بقعه « صالح ابن احمد ابن حنبل ابن هلال شیبانی » قاضی اصفهان بوده که پدرش احمد ابن حنبل یکی از چهار پیشوای معروف اهل سنت است . وی در سال ۲۶۵ در اصفهان از دنیا رفت و در کنار قبر حُمَمَه دفن شد . از قبر او نیز آثاری باقی نمانده است .

 

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

رفتن به نوار ابزار