تازه ها
خانه »» اخبار جهان اسلام »» آیا جایز است برای جهاد خود را شبیه زنان ساخت؟ گفتگو با مولانا حسام الدین معتصم
آیا جایز است برای جهاد خود را شبیه زنان ساخت؟ گفتگو با مولانا حسام الدین معتصم

آیا جایز است برای جهاد خود را شبیه زنان ساخت؟ گفتگو با مولانا حسام الدین معتصم

جناب مولانا ! نظر دین مبین اسلام در باره تشبه زنان به مردان و مردان
به زنان چیست و ایا در جهاد این امر استثناء است؟

 

بسم الله الرحمن الرحیم و الصلاه و السلام علی سیدنا محمد و اله و صحبه اجمعین

جهاد در راه خداوند یکی از فریضه های الهی و سنت های شریف نبوی است و تاکید فروانی در این باره شده است تا جایی که ایات و روایات فراوانی در فضیلت جهاد در قران و میراث حدیثی به ما رسیده است.

اما سوال شما دو بخش دارد؛ بخش اول اصل تشبه زنان به مردان و بالعکس مردان به زنان و بخش دوم ایا این تشبه در جهاد مستثنی است یا خیر؟

بخش اول سوال هیچ اختلافی بین علماء اسلام نیست و بالاجماع این امر حرام است و لعنت و عذاب الهی بر این افراد خواهد بود، حتی پوشیدن طلا بر مردان حرام استف چیدن زیر ابرو و … موارد تشبه رجال به نساء است و کوتاه کردن موی شبیه مردان و پوشیدن لباس مردانه از موارد تشبه زنان به مردان است.

 المراه تلبس لبسه الرجل ، الرجل یلبس لبسه المرأه

عن أبی هریره قال لعن رسول الله  صلى الله علیه وسلم  الرجل یلبس لبسه المرأه والمرأه تلبس لبسه الرجل

سنن النسائی الکبرى ج۵ ص۳۹۷ ش ۹۲۵۳ کتاب عشره النساء باب لعن المتبرجات من النساء – سنن أبی داود ج۴ ص۶۰ ش ۴۰۹۸ و ۴۰۹۹ کتاب اللباس باب لباس النساء – المستدرک على الصحیحین ج۴ ص۲۱۵ ش ۷۴۱۵ کتاب اللباس (البانی این روایت را در صحیح الجامع الصغیر ش ۵۰۹۶ صحیح دانسته است)

از ابوهریره روایت شده است که رسول خدا (صلى الله علیه وآله)‌ مردی را که لباس زنانه بپوشد و زنی را که لباس مردانه بپوشد لعنت کرده است .

المتشبهین بالنساء ، المتشبهات بالرجال :

عکرمه عن بن عباس رضی الله عنهما قال لعن رسول الله  صلى الله علیه وسلم  المتشبهین من الرجال بالنساء والمتشبهات من النساء بالرجال

صحیح البخاری ج۵ ص۲۲۰۷ ش ۵۵۴۶ کتاب اللباس باب المتشبهین بالنساء والمتشبهات بالرجال- سنن أبی داود ج۴ ص۶۰ ش ۴۰۹۷ کتاب اللباس باب لباس النساء

از ابن عباس از رسول خدا (صلى الله علیه وآله) روایت شده است که مردانی را که خود را شبیه زنان می‌کنند و زنانی را که خود را شبیه مردان می‌کنند لعنت فرموده است .

اما بخش دوم سوال شما که ایا تشبه به زنان در جهاد جایز است؟

در پاسخ به این سوال گرچه برخی امور در امر جهاد مستثنی شده است

چنانچه در حدیث شریف امده است

در کتاب شریف فتح الباری در باب الحرب خدعه

۲۸۶۴ حدثنا عبد الله بن محمد حدثنا عبد الرزاق أخبرنا معمر عن همام عن أبی هریره رضی الله عنه عن النبی صلى الله علیه وسلم قال هلککسرى ثم لا یکون کسرى بعده وقیصر لیهلکن ثم لا یکون قیصر بعده ولتقسمن کنوزها فی سبیل الله وسمى الحرب خدعه

کسری (پادشاه ایران) هلاک شد و پس از او کسرایی نخواهد بود، و قیصر روم هلاک میشود پس از او قیصری نخواهد بود، و گنج های انان در راه خدا تقسیم خواهد شد و جنگ فریب است

اگر به کلمه سمی الحرب خدعه توجه شود واضح میشود که نبی مکرم اسلام این نام گذاری را نکرده اند بلکه میفرمایند جنگ قریب و نیرنگ نامیده شده است، کلمه سمی مجهول است و معلوم نیست!

حال بر فرض اینکه بگوییم این کلام شامل تقریر نبوی است و پیامبر گرامی اسلام (ص) در برابر این نام گذاری واکنشی نداشته اند و بتوان تایید این نامگذاری را از عدم واکنش نبوی استفاده کرد. این روایت را باید در کنار دیگر روایات نبوی قرار دهیم. ما روایاتی داریم که از نبی گرامی به صورت صحیح به ما رسیده است که احکام سه دسته اند دسته ای که حرمتش مشخص شده است و دسته ای حلال بودنش و دسته سوم در باره انها سکوت بوده است

کتاب شریف عون المعبود

باب ما لم یذکر تحریمه

۳۸۰۰ حدثنا محمد بن داود بن صبیح حدثنا الفضل بن دکین حدثنا محمد یعنی ابن شریک المکی عن عمرو بن دینار عن أبی الشعثاء عن ابن عباس قال کان أهل الجاهلیه یأکلون أشیاء ویترکون أشیاء تقذرا فبعث الله تعالى نبیه صلى الله علیه وسلم وأنزل کتابه وأحل حلاله وحرم حرامهفما أحل فهو حلال وما حرم فهو حرام وما سکت عنه فهو عفو وتلا قل لا أجد فیما أوحی إلی محرما إلى آخر الآیه

حال سوال اینجا است که ایا تشبه رجال به زنان در جهاد جایز است؟

پاسخ اینجا با دقت به روایات تحریم تشبه معلوم میشود که این عمل حرام است و جایز نیست و فقره اخیر حدیث نبوی الحرب خدعه نقل قول نبی مکرم است و گفتار نبوی نیست. و اگر کوتاه بیاییم و از باب تقریر نبوی بگوئیم الحرب خدعه صحیح است باید با دیگر روایات جمعش کنیم و در بخش سوم احکام که سکوت  در باره انها بوده خدعه جایز است. و آن در عقب نشینی های تاکتیکی و نبرد های ایذایی است با کفار چون سیاق حدیث شریف در باره جنگ با کفار  و مشرکین است.

همه اینها به یک طرف، ما حتی یک نمونه و مثال از صحابه و تابعین نداریم که در جنگ ها خودشان را شبیه زنان کرده باشند و یا پیامبر گرامی(ص) به یاران دستور داده باشند که این کار را بکنند.

جناب مولانا بسیار تشکر از شما

هر چند وقت یکبار رسانه های دنیا افرادی را نشان میدهند که به شکل زنها لباس پوشیده و دستگیر میشوند.

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

رفتن به نوار ابزار