تازه ها
خانه »» اخبار جهان اسلام »» آتش بس یمن، نجات آل سعود
آتش بس یمن، نجات آل سعود

آتش بس یمن، نجات آل سعود

تش بس پیشنهادی در یمن بیشتر ناظر به نجات عربستان از تنگنا است زیرا ناکامی عربستان در تحقق اهدافش ازجنگ علیه یک کشور فقیر و کشتار غیرنظامیان آن، صدای اعتراض هم پیمانان ریاض را نیز در آورده است.

پایگاه خبری رای الیوم لندن نوشت: آتش بس پیشنهادی در یمن بیشتر ناظر به نجات عربستان از تنگنا است زیرا ناکامی عربستان در تحقق اهدافش ازجنگ علیه یک کشور فقیر و کشتار غیرنظامیان آن، صدای اعتراض هم پیمانان ریاض را نیز در آورده است.

درسرمقاله این پایگاه اینترنتی آمده است: توافق های پیشین برای آتش بس دریمن درطول ۱۹ ماه گذشته از جنگ وتلاشهای ولد الشیخ اغلب ناپایدار و بی سرانجام می ماندند زیراعربستان به عنوان یک طرف اصلی دراین جنگ تصور می کرد می تواند بینی حریف را به خاک مالیده و او را وادار به پذیرش شکست و تسلیم کند، ولی به دلیل تغییر شرایط میدانی، آتش بس پیش رو احتمال دوام و پایداری دارد.
عربستانی ها درسایه بحران مالی فزاینده داخلی و طولانی شدن جنگ و پایداری حریف و تغییرموضع آن از دفاع به حمله دریافتند که ادامه این جنگ به معنای خودکشی و ائتلاف منابع مادی و انسانی است لذا کم کم در پی یافتن راهی برای خروج ازاین بن بست و دستیابی به راهی مسالمت امیز برای خروج آبرومندانه از بحران روی اورده اند.
یکی از افراد نزدیک به گروه انصارلله که درمذاکرات کویت شرکت داشته به رای الیوم گفت:تمام تلاش مسوولان عربستانی در دیدارها و نشست های اخیر این بوده که وضعیت به گونه ای ختم نشود که ریاض را شکست خورده به تصویر بکشد؛ چه آنان به تصور برد چند روزه جنگ وارد این مخمصه شده بودند.
امریکایی ها و انگلیسی ها به عنوان همپیمانان عربستان و شرکای این کشور در این جنگ کم کم از ادامه این وضعیت به تنگ آمده و جنایات جنگی ‘عاصفه الحزم ‘ – که آخرین نمونه آن کشتار اخیر شرکت کننده گان در مجلس ختم صنعا بود- آنها را نیز مستاصل و وادار کرده خواهان پایان بی قید وشرط درگیری ها وبازگشت به میز مذاکرات برای یافتن راه حلی سیاسی شوند.
درنشست هفته گذشته لندن به میزبانی بوریس جانسون وزیرخارجه بریتانیا و با حضور جان کری و وزرای خارجه عربستان، امریکا؛ امارات، مصر و ترکیه برگزار شد کانون توجه ها به سمت فشار بر وزیرخارجه عربستان برای پذیرش سریع آتش بس بود.
به گفته منابع دیپلماتیک جان کری وزیرخارجه امریکا در این راستا بیش ازهمه مصر بود و صراحتا اعلام کرد : اکنون زمان آتش بس بی قید و شرط و بازگشت به میز مذاکرات رسیده است.
عادل االجبیر که گفته می شود دست به دامن هم پیمانان امریکایی و انگلیسی خود برای خروج ابرومندانه از این بحران شده فورا از این اظهارات همتای امریکایی خود استقبال و اعلام کرد کشورش نیز خواهان اتش بس هر چه سریعتر است و هر لحظه بیش از لحظه پیش خواهان توقف جنگ است.
انچه این موضع عقب نشینانه ریاض را نشان می دهد اعتراف عربستان به کشتار صنعا و اعلام آمادگی برای پرداخت خسارت به بازماندگان این جنایت است، عربستانی ها از این هم فراتر رفته و امکان انتقال زخمی های این فاجعه با هواپیماهای عمانی به خارج برای درمان را دادند.
از آن سو هم انصارالله برای حسن نیت دو گروگان امریکایی را با میانجی گری عمان آزاد کردند تا حسن نیت خود را نشان دهند.
کشتار صنعا که از لحاظ تعداد قربانیان و زخمی ها بی سابقه بود نقطه عطفی در جنگ عربستان علیه یمن بود زیرا این جنایت ضد اخلاقی وغیرانسانی پرده از میزان بی تعهدی و عدم پایبندی عربستان به تمام مبانی و ارزش های عربی و اسلامی برداشت؛ حتی هم پیمانان ریاض نیز از این جنایت احساس ترس و نگرانی کردند. آنان نگران این هستند که به خاطرهمکاری و حمایت مستقیم وغیرمستقیم ازائتلاف علیه یمن، گرفتار پیامدهای قضایی این رویکرد و جنایات ائتلاف مزبور در یکی از فقیرترین کشورهای دنیا شوند.
رای الیوم درپایان چنین نتیجه می گیرد آتش بس پیشنهادی که قرار است از پایان امروز چهارشنبه آغاز شود تنها گام نخست در مسیر پایان دادن مسالمت آمیز به این جنگ است و ما امیدواریم این اتش بس پایدار بوده و همه طرفهای درگیر در نزاع به ویژه آنان که که به کشتار فجیع غیر نظامیان ومحاصره ۲۶ میلیون یمنی گرسنه وبیمار اقدام می کنند، با حسن نیت برخورد کرده و جدیت لازم را برای نجات ان از خود نشان دهند زیرا نجات این آتش بس بیش از آنکه راهی برای نجات یمنی ها باشد،تنها مسیر نجات خود آنان از موشک هایی است که اکنون مشیط و جیزان و نجران را پشت سر گذاشته و دیگر طائف را هدف می گیرند.

%d8%a8%d8%b2%d9%82%d8%b1

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

رفتن به نوار ابزار