تازه ها
خانه »» اهل سنت »» دیدگاه اهل سنت در مورد وهابیت (۲)
دیدگاه اهل سنت در مورد وهابیت (۲)

دیدگاه اهل سنت در مورد وهابیت (۲)

همانطور که در بخش اول عرض شد دیدگاه و عقاید علمای اهل سنت ازجمله علما و اساتید دارالعلوم زاهدان به مدیریت شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید اسماعیل زهی که مذهبا حنفی و مشربا متصوفه و دیوبندی هستند ،  تقلید از یکی از ائمه اربعه را واجب میدانند. و این موضوع مورد اتفاق و اجماع مذاهب اربعه در جهان اسلام است.

اما متاسفانه پیروان ابن تیمیه و محمد بن عبدالوهاب (  وهابیون  ، سلفی ها و غیرمقلدین) که گاهی خود را به احمد بن حنبل نسبت داده و  به اهل حدیث هم معروف هستند .

این گروه وهابی و افراطی به پیروی از امام خود ابن تیمیه و  شیخ محمد بن عبدالوهاب ، تقلید از مذاهب اربعه را حرام و شرک میدانند مانند آنچه صدیق حسن القنوجی البخاری متوفای ۱۲۵۳ ه.ق

در کتاب الدین الخالص ، عنوانی دارد بنام : (تقلید المذاهب من الشرک )

همانطور که در بخش یک ، عرض شد علمای اهل سنت ازجمله اساتید دارالعلوم زاهدان و دیگر شعبه های آن در سیستان و بلوچستان ، خراسان ، گلستان و …   در مقابل این تکفیر جاهلانه سلفیون قد علم کرده و تالیفات زیبایی به نگارش در آمده . از جمله حضرت قطب الارشاد مرحوم علامه محمد عمر سربازی در کتاب فتاوای منبع العلوم جلد ۳ در رساله گوشمال بلید در تحقیق مسئله تقلید و رساله فواید خصوصی در بیان اهمیت تقلید شخصی بحث مفصلی (۴۲ صفحه) در اثبات تقلید آورده است . همچنین ایشان در دو کتاب مشهور به نام های ، پرسش و پاسخ های ارزشمند برای جوانان ارجمند و  مجالس قطب الارشاد جلد اول توضیحاتی ارائه نموده است. ازجمله در کتاب پرسش … ارجمند آن دسته ار سلفی هایی که مقلدین مذاهب را کافر میدانند ، فاسق و مشرک معرفی نموده و در کتاب دیگرسلفی ها را  یک گروه انحرافی دانسته .که در بخش های آتی مشاهده خواهید کرد. ان شاالله

کتاب حاضر بنام ( تحلیلی پیرامون تقلید و برخی از مسائل فقهی ) تالیف علامه کبیر و مشهور جهان اسلام حضرت رشید احمد گنگوهی (رح) با ترجمه جناب مولوی عبدالمالک ریگی مدرس اشاعه التوحید زاهدان  در سال ۱۳۸۳  به چاپ رسید و سپس نایاب گشت و متاسفانه تا کنون نسبت به چاپ دوم هیچگونه اقدامی صورت نگرفته.

کتاب فوق با تقریظ و تایید مولانا محمد قاسم قاسمی رئیس شعبه دارالافتاء دارالعلوم زاهدن به چاپ رسید . این کتاب با دلایل علمی و منصفانه و مستدل به رد تفکرات و عقاید انحرافی غیرمقلدین پرداخته و به صفات ناشایست غیرمقلدین ( سلفی ها ) اشاره میکند.

و نکته جالب توجه این است که مفتی قاسمی در تقریظ خویش صفحه ۵ ، ائمه اربعه و شاگردانشان را مصداق بارز سلف صالح دانسته و در صفحه ۶ کتاب این گروه (غیرمقلدین) رامانند گروه خوارج معرفی نموده و در باب حقارت و بیسوادی سلفی ها  به شعر اقبال لاهوری اشاره نموده که گفته است :

تنگ برمارهگذار دین شده است             هر لئیمی راز دار دین شداست

بی خبر از سر دینند این همه               اهل کینند اهل کینند این همه

 

حقیر   عبد الباسط بلوچی

DSC_0833 DSC_0834 DSC_0837 DSC_0839 DSC_0840

 

 

جوابی بنویسید

ایمیل شما نشر نخواهد شدخانه های ضروری نشانه گذاری شده است. *

*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

رفتن به نوار ابزار